Rutiner 

På Hagelyckan är vi noga med hästarnas rutiner. De fodras 4 ggr om dagen varav en gång i hagen. Utsläpp sker mellan 08.30- 09.00 och insläpp kl 17.00. Kvällsfodring sker vid kl 21.00. In och utsläpp samt morgon, lunch och insläpp ingår i grundservicen. Kvällsfodring samt helgjour sköter hästägarna enligt ett rullande schema. Man kan även köpa tilläggstjänster och köpa bort sina jourer och kvällsfodringar. Samt andra tjänster såsom mocknig, täckesbyten mm.

foder

Morgonfoder:     07.00 hösilage+ kraftfoder

Lunchfoder:        12.00  hösilage

Middagsfoder:    17.00  hösilage+kraftfoder

Kvällsfoder:         21.00  hösilage+kraftfoder

 

Grovfoderinköp (hösilage) ordnas av hyresvärden. Alla hästar äter hösilage. Endast de som inte kan äta hösilage får ha sitt eget hö. Detta beror på att vi har begränsade förvaringsmöjligheter. Kraftfoder köper hästägaren själv. Hästägaren förbereder hästens måltider.

trivsel

Att vara i stallet är vår fritid. Då vill vi kunna slappna av och ha det trevligt. Vi värnar därför om en god stämning! Vi hjälper varandra så gott vi kan och följer de enkla regler vi har.

 

När vi är i stallet så lämnar vi inga spår efter oss. Dvs spillning och saker vi använt plockas bort till sin plats. Vi sopar efter oss och håller boxen ren. Vi håller tider för fodringar och vi använder ett gott horsemanship med säkerhetstänk i stallet. Vi visar hänsyn mot varandra, vi lägger oss inte i hur andra gör om vi inte blir tillfrågade. Missförhållanden rapporteras till stallägarna. I ridhus och paddock visar vi hänsyn och plockar upp spillning efter hästen. I ridhuset står regler som gäller där.

hagar

Utsläpp: 08.30-09.00

Insläpp: 17.00 

 

På hagelyckan går hästarna uppdelade i valack och stohagar. De båda stallen är separerade till "grå" och "röda" hästar. 

Hästarna har fri tillgång till vatten genom automatisk bevattning. Hagarna har dubbelstaket. Det finns även ett antal konvalescenthagar som används tillfälligt eller för nyanlända hästar som går separerat de tre första veckorna.

 jourer

Kvällar och helger sköts genom ett rullande schema.   

 

Kvällsfodring sker kl 21.00 då lägger man in föreberett grov och kraftfoder, sköljer spänner och ställer tillbaka. 

 

Helgjouren sköter fyra hästägare tillsammans och delar upp mellan sig. Vanligtvis tar den ena morgon+ lunch och den andre insläpp+kväll. Vi hjälps åt och byter med varandra om någon inte kan.

Det finns möjlighet att sälja sina jourer och kvällsfodringar om man så önskar. 

 

 

​© 2023 by STREET LIFE. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean
  • Instagram Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now