top of page
Traudi Björling 
Dressyr 

Traudi är svensk B-tränare i dressyr, och har bland annat varit landslagstränare för ponnylandslaget med mycket framgång och 3 medaljer. (inga medaljer har tagits sedan dess...)

 

Hon har även ansvarat för instruktörsutbildning och arbetat under många år på Strömsholm. Hon har i Tyskland en 5 årig meister utbildning beridarexamen samt befogenhet att själv examinera beridare.

 

Hon har vunnit tyska Bundeschampionat och utbildat och tävlat mängder av unghästar samt drivit eget stall och ridskola.

 

Idag håller hon träningar över hela Sverige men för många yrkesverksamma ryttare, tex beridarna på Hovstallet och K1 i Stockholm. Elever upp till svårklass.

Traudi undervisar enligt klassisk ridlära.

 

Anmälan till: 

Sara Håkansson, tel: 0706-823994 alt.
mail: sara.hakanson@gmail.com

Karolina Bodestig 
Dressyr & markarbete

Karolina är svensk C-tränare i dressyr.

Hon har erfarenhet av hästutbildning i Tyskland och Sverige från proffesionella utbildningsstall. Karolina har utbildat ett flertal unghästar och tar emot elever på alla nivåer och arbetat aktivt som tränare i många år. Även erfarenhet som ridlärare på ridskola.

Karolina utbildar hästar och elever enligt klassisk ridlära, då med utbildningsskalan som röd tråd med mycket fokus på ryttarens inverkan, harmoni och samspel. Karolina har sedan många år tränat för Traudi Björling och är präglad av henne samt Gp ryttaren Karin Öljemark där hon varit dressyrelev.

 

Karolina tar emot elever till Stall Hagelyckan men åker också regelbundet till Bollebyggd (BORK) samt andra stall vid förfrågan och minst 4 ekipage. Karolina tar även emot hästar för utbildning. (Se fliken KB Ridsport)

 

Pris Hagelyckan : 300 / 30min

Pris andra stall : 350 / 30 min,  450/45 min

Innehar F skattsedel, fakturering/ swish möjlig.

Karolina 0708-262838

karolina.bodestig@gmail.com

Swish bet: 1235102769

 

 

 

Liza Öjetoft
Hoppning & markarbete

Liza är utbildad Hippolog, Ridlärare level 2 och stallchef. Hon har arbetat som unghästutbildare, instruktör och ridlärare i Sverige på olika anläggningar.

 

De senaste åren har hon arbetat på Jälla naturbruksgymnasium och varit ansvarig unghästutbildare och instruktör.

 

Från jan 2015 arbetar Liza somtränare, laserterapeut och även på HKL Hästklinik Florian Lackner. Är på många sätt aktiv i sporten och är aktiv tävlingsryttare i alla grenar.  Liza undervisar enligt klassisk ridlära och tränar själv för Traudi Björling och Svante Johansson.

 

Anmälan till:
Liza Öjetoft 0736-107548

lizaojetoft@gmail.com
 

 

Barbro Andersson
Tömkörning

Barbro har tidigare tävlat enbet och par med 2 SM-silver som högsta merit. Hon har hela tiden ridit parallellt med körningen.

 

Präglats i körningen av de gamla mästarna så som Bengt Blomqvist, Ragnar Palmér och Per Ljunglide.

 

Barbro har arbetat som körlärare på Tenhults Naturbruksgymnasium 1994-1997 och är nu anställd på Naturbruksgymnasiet Strömma sedan 2002.

 

Tränat privatelver i körning t.o.m. svår klass. Jobbar både med elevens och hästens utveckling i tömkörningen. Strävar efter att eleven själv skall kunna arbeta sin häst på ett effektivt och för båda skonsamt sätt där hästen ges tillfälle att finna arbetsro utan ryttaren belastning på ryggen. 

 

Anmälan till: 

Barbro Gustavsson

bottom of page